Werkwijze van Dé Opticien aan Huis.

Peter Brück

Dé Opticien aan Huis komt kosteloos en vrijblijvend bij u aan huis of op het werk. Bijvoorbeeld voor het aanmeten van een complete bril of computerbril, maar uiteraard ook voor kosteloze service en garantie na aankoop van uw bril.

Hebt u ook te weinig tijd om naar de reguliere opticien te gaan? Bent u slecht ter been? Wilt u een computerbril precies op maat gemaakt?

Of wilt u gewoon in alle rust uw bril uit kunnen zoeken en deskundig advies krijgen? Dat kan!

Bekijk het filmpje of zie daaronder de stappen die doorlopen worden. Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op of bekijk onze folder.

Werkwijze in stappen

 

Stap 1

Werkwijze: Dé Opticien komt aan huis

Nadat we een afspraak gemaakt hebben komt Peter van Dé Opticien aan Huis op de afgesproken tijd en locatie bij u aan de deur. Uiteraard heeft hij alle benodigde apparatuur bij zich, als ook een uitgebreide collectie monturen. De apparatuur wordt in een mum van tijd opgezet waarna de oogmeting kan beginnen.

 

 

 

 

Stap 2

Peter Brück legt uit: “Allereerst ga ik u een aantal vragen stellen die van belang zijn voor de meting. Ook zal ik, indien aanwezig, eerst de sterkte bepalen van de huidige bril. Dit doe ik om te kunnen beoordelen in hoeverre de oogsterkte is veranderd ten opzichte van de huidige bril waardoor ik kan aangeven of de nieuwe bril daadwerkelijk een verbetering gaat geven of niet.”

Digitale voormetingSommige mensen vinden het moeilijk om aan te geven of zij iets beter of slechter zien als ze naar de letters op het scherm van de opticien kijken. Anderen vinden het misschien lastig zich lang te concentreren op één punt. Maakt u zich geen zorgen, Peter doet een digitale voormeting zodat hij een snel beeld heeft van wat de sterkte ongeveer zal zijn. Dit scheelt tijd en u hoeft op deze manier minder lang geconcentreerd te zijn.

Peter werkt met de nieuwste apparaten. U kijkt naar de luchtballon op het display en binnen een paar seconden heeft hij een voorlopige meting.

Uiteraard meet hij deze digitale meting zorgvuldig na met behulp van de pasbril (zie stap 3).

 

Stap 3

Oogmeting met pasbrilNa de voormeting volgt een uitgebreide oogmeting met de pasbril (zie foto), dit is een professioneel montuur waarin met behulp van losse glaasjes alle mogelijke sterkten gezet kunnen worden. De bril kan helemaal afgesteld worden op uw gezicht en biedt op die manier precies de juiste kijkervaring, als keek u door een echte bril. In een winkel zit u vaak achter een groot apparaat en voor sommige mensen is het moeilijk om een vaste houding aan te nemen gedurende de oogmeting. Met behulp van de pasbril kunt u gaan zitten zoals het voor u comfortabel voelt.

Ook kunt u met de pasbril plaats nemen achter uw computer. Op die manier ervaart u ter plekke het voordeel van een computerbril aangemeten op locatie. Beter kunt u het zich niet wensen. Precies die glazen worden er in uw uiteindelijke montuur gezet die u een optimale kijkervaring geven op basis van een meting op uw eigen werkplek.

Peter sluit de oogmeting af met een oogdrukmeting en, indien nodig, een controle op de samenwerking tussen beide ogen.

 

 

Stap 4

Oogdrukmeting

De resultaten van de meting worden uitgebreid met u besproken en kunnen tot verschillende adviezen leiden. Als er geen bijzonderheden te constateren zijn en het kijkcomfort wordt verbeterd dan zal Peter een nieuwe bril adviseren. Wanneer het zicht niet of nauwelijks verbeterd kan worden met nieuwe glazen of een ander hulpmiddel, is het in sommige gevallen mogelijk dat u wordt doorverwezen naar de huisarts. Het kan zijn dat u bijvoorbeeld een beginnende of gevorderde vorm van staar hebt. Maakt u zich geen zorgen Peter legt u alles zorgvuldig uit.

 

 

 

Stap 5

Uitzoeken montuurAls we klaar zijn met de meting en de nabespreking en het blijkt zinvol om een nieuwe bril te nemen, dan kunt u die meteen uitzoeken. Wij hebben ongeveer 300 verschillende monturen bij ons. Variërend in prijs vanaf €75,- en in stijl variërend van klassiek tot modern en/of trendy.

Bij het uitzoeken van een bril is het erg belangrijk dat de pasvorm perfect is. Een bril die meteen vanaf de eerste dag lekker zit is gelijk aan een paar goed passende schoenen. Die trek u aan en daar kunt u meteen lang op lopen zonder last te krijgen van blaren of zere plekken. Bovendien hebt u ook het beste kijkcomfort als de bril goed aansluit. Ook bij het uitzoeken van de juiste bril zal Dé Opticien aan Huis u voorzien van gedegen advies.

 

Stap 6

Tot slot volgt er nog het glasadvies. Hier gaan we uitgebreid in op de verschillende typen glazen die er zijn en komen we samen uit op het voor u best passende glas. Daarbij houden wij rekening met uw wensen, de sterkte van de glazen, het montuur waar ze in moeten en uiteraard ook met uw budget. Multifocale glazen zijn leverbaar vanaf € 249,- per paar inclusief ontspiegeling. Bovendien krijgt u op alle multifocale glazen 3 maanden gewenningsgarantie.

 

Stap 7

Afstellen brilDan gaan we aan de slag om de glazen van de bril  te bestellen en als deze binnen zijn worden ze in het montuur gemonteerd. De bril is nu dus klaar en dus neemt uw opticien contact met u op om een afspraak te maken voor de aflevering van de bril. De tijd tussen de eerste afspraak en de aflevering van de bril is gemiddeld twee weken. De bril wordt keurig bijgesteld bij het afleveren en er wordt nog even gecheckt of alles naar behoren functioneert bij het kijken door de bril. Als alles naar wens is dan kunt u de bril afrekenen met een pin betaling of achteraf overmaken. (Bij voorkeur geen contante betaling)

 

 

 

Stap 8

U kunt nu gaan genieten van uw nieuwe bril! Om ervoor te zorgen dat u ook in de toekomst kijkplezier blijft hebben van de bril staat Dé Opticien aan Huis altijd voor u klaar om een eventueel drukkende, scheef zittende, afzakkende of kapotte bril bij te stellen of te repareren. De service is in de meeste gevallen gewoon gratis.

Dé Opticien aan Huis icoon bril

 

Uw specialist Peter Brück is een gediplomeerd opticien.

 

Dé Opticien aan Huis Icoon auto

 

Een persoonlijke afspraak duurt gemiddeld 1,5 uur. U krijgt een nauwkeurige oogmeting en alle tijd voor het uitzoeken van een montuur uit de uitgebreide collectie. Familie, vrienden zijn welkom om mee te kijken.

 

Dé Opticien aan Huis icoon Huis

 

Service en nazorg is uiteraard kosteloos en ook bij u thuis of op uw werk.

 

Op de levering zijn de Algemene Voorwaarden van Dé Opticien aan Huis van toepassing. Deze kunt u downloaden of worden u op verzoek kosteloos toegestuurd per post.

 

Bel voor een afspraak:

 

Peter 06-10473012Icoon telefoon Dé Opticien aan Huis

 

 

 

 

 

Pinnen ja graag