Dé Opticien aan Huis is vanaf nu trotse ambassadeur van TwoBillionEyes

Koopt u een bril bij ons dan doneren wij een bril via TwoBillionEyes!

Stichting TwoBillionEyes heeft als doel een betere wereld te scheppen door visie te brengen en mensen in staat te stellen een mooie bijdrage te leveren aan de wereld. Dit wordt bereikt door het zicht te verbeteren van miljoenen mensen. Door miljoenen mensen beter zicht te geven ontketenen zij een enorm potentieel voor educatie, het ontwikkelen van de economie en dragen zij bij aan economische en positieve veranderingen in de gehele wereld. Dit vinden wij als Dé Opticien aan Huis een goed doel om aan mee te helpen!Twobillioneyes logo

 

Wat doen wij als ambassadeur?

De stichting heeft een heel eenvoudig programma opgezet: ‘EEN BRIL VOOR EEN BRIL’. Dat houdt in dat voor elke bril die wij verkopen wij ook een TwoBillionEyes bril doneren via deze Stichting. Dus elke keer dat u bij ons een bril aanschaft, zorgt u voor een zichtbaar gelukkig mens in een ontwikkelingsland. Immers, u helpt ze op weg om deel te nemen aan de maatschappij en zich te ontwikkelen.

 

Wie is TWOBILLIONEYES?

Bijan Azami, voorheen 35 jaar zelfstandig opticien in Den Haag, richtte de stichting op nadat hij hoorde dat er 1 miljard, ja u leest het goed 1.000.000.000, mensen niet over een bril kunnen beschikken.

Wat de filosofie achter TwoBillionEyes is kan niemand beter uitleggen dan Bijan Azami: “Wat de mens onderscheidt van de rest van de schepping is zijn verstand. Het is je verstand waarmee je jezelf kunt ontwikkelen, waardoor je grip hebt op je eigen leven en een rol kunt spelen in het leven van andere mensen. En, het belangrijkste zintuig waarmee we ons verstand ontwikkelen is zicht. Als ik kijk naar de mensheid, hebben we meer balans en harmonie nodig. De verschillen tussen de mensen die wel en niet over kennis beschikken is nu erg groot. En, ik geloof dat wij IEDERS bijdrage nodig hebben om een betere wereld te creëren. Ik geloof dus ook dat wij de bijdrage van de mensen in ontwikkelingslanden juist nodig hebben. Ze zijn niet zielig, nee, wij hebben elkaar nodig. Ook al zien wij ze niet in het westen, ze bestaan en hebben wel degelijk invloed op de balans in de wereld en dus ook op hoe het hier met ons gaat. En wie weet, wordt een van hen onze toekomstige Nobelprijs winnaar!”

 

Wat doet TWOBILLIONEYES?

Bijan ontwikkelde een betaalbare bril die zonder elektriciteit en machines, ter plekke in elkaar gezet kan worden. In tien minuten, op gewenste sterkte en pupilafstand, gemonteerd!

Omdat het zo eenvoudig is kunnen lokale mensen in korte tijd worden opgeleid om de bril aan te meten en te monteren. Dankzij dit systeem worden niet alleen meer mensen geholpen, het heeft ter plekke ook expertise en zelfstandigheid én economische ontwikkeling tot gevolg.

 

Doet u mee?

Bent u toe aan een nieuwe bril? Bel ons voor een afspraak. Indien u een bril aanschaft doneren wij er eentje namens u. Ú kunt weer optimaal kijken en een ander krijgt weer een kans op een beter leven. Hiermee doorbreken we samen de ‘visuele’ cirkel en bieden wij elkaar een beter vooruitzicht!

Peter 06-10473012

 

Manuel 06-29119975